ParlamentulMeu.ro este o inițiativă nepratizană și non-profit creată în cadrul proiectului Digital Citizens Lab coordonat de Social DOers și finațat cu sprijinul Fondului pentru Inovare Civică – un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Digital Citizens Lab a creat în jurul său o comunitate mixtă de tineri pasionați de tehnologie și implicare civică, ce au organizat în perioada Februarie – Septembrie 2016 o serie de activități care au contribuit la dezbaterile despre:
– cetățenie digitală
– participare digitală
– discursul instigator la ură în mediul online
– date deschise și transparența decizională la nivelul autorităților publice
– efectele tehnologizării
– securitatea în mediul online și cyberbullying
– importanța sectorului digital în România
– Agenda Digitală și implementarea politicilor publice adoptate la nivel european

Pentru a avea un impact crescut în contextul alegerilor parlamentare din decembrie 2016, ParlamentulMeu.ro colaborează alături de comunitatea #PrimaOară, susținând astfel prezența tinerilor la vot.

#PrimaOară este o campanie ce se adresează tinerilor, cu scopul de a-i încuraja să îşi facă vocea auzită în spaţiul public, prin prezenţa la VOT.
#PrimaOară este o inițiativă de co-creare a unui grup de oameni care crește în fiecare zi și se desfășoră în 3 zone de acțiune:
evenimente: campanie guerilla, alternative
resurse: materiale video, infografice, animații, testimoniale, materiale scrise
activități în parteneriat

Implică-te! Informează-te și acționează! Orice contribuţie este un pas important către îndeplinirea obiectivelor #PrimaOară.

Unde te poți întâlni cu contributorii #PrimaOară?
– În secțiunile Blog #PrimaOară și Forum #PrimaOară de pe www.parlamentulmeu.ro
– Pe pagina facebook https://www.facebook.com/PrimaOaraConteaza/
– La întâlnirile periodice organizate de #PrimaOară și anunțate pe Blog #PrimaOară și pe facebook.

În continuare:
– ParlamentulMeu.ro este un instrument creat și testat în perioada proiectului, fiind făcut public la final de septembrie 2016 cu scopul de a rămâne deschis pentru dezvoltare și îmbunătățire tuturor celor interesați (mai multe în secțiunea De ce ParlamentulMeu.ro).

– Această platformă este administrată de echipa Social DOers, cu sprijinul voluntarilor din cadrul Digital Citizens Lab, urmând să dea credit pentru contribuțiile aduse tuturor celor interesați să lucreze la dezvoltarea acestei inițiative.

– Comunitatea creată în cadrul Digital Citizens Lab continuă să activeze în cadrul unei inițiative permanente Digital Citizens Romania, contribuind astfel la dezbaterile publice cu privire la impactul digitalului asupra tuturor aspectelor de zi cu zi.